I Home I Portfolio I Info & Prijzen I Workshops I Alpe d'HuZes I Links I Contact I

WAT IS ALPE D'HUZES EN BIG CHALLENGE?

 

 

Big Challenge logoAlpe d'Huzes

   

Herman fiets

Herman in 2009 bij Alpe d'HuZes

Herman Houweling, Alpe d'HuZes en BIG Challenge

BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling. Herman had kanker en besloot om in 2009 deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Hij stelde zich tot doel om meer dan 100.000 euro op te halen binnen de varkenssector. Als tegenprestatie zou hij diezelfde sector positief in beeld brengen. 'Er werken zoveel mooie mensen in deze sector, maar ze komen bijna altijd negatief in het nieuws.' Daar wilde Herman wat aan doen.

Hij zette de actie BIG Challenge op en ging aan de slag. Zijn verhaal motiveerde veel mensen om hem te steunen en hem te helpen en zo slaagde hij er in om € 113.000 op te halen. In juni 2009 fietste hij vol trots 2x de berg Alpe d'Huez op.

Helaas is Herman in januari 2010 overleden, maar niet voordat hij zeker wist dat zijn actie doorgezet zou worden. Een geweldig team van 24 fietsers fietsten in 2010 mee met Alpe d'HuZes.

De actie is in de jaren erna alleen maar gegroeid. Steeds meer mensen uit de agrarische sector sluiten zich aan bij BIG Challenge en in de loop der jaren is er al een enorm bedrag opgehaald voor KWF-kankerbestrijding.

Mijn motivatie:

Mijn motivatie om bij Alpe d'HuZes en BIG Challenge betrokken te zijn komt voort uit de vriendschap met Herman. Herman was een goede vriend van mij en mijn partner Gosse. Samen hebben we veel lief en leed gedeeld. Zo ook zijn we met Herman en zijn gezin meegegaan naar Frankrijk voor zijn Alpe d'HuZes. Ik met mijn camera, Gosse met de motor.

Vanaf die week in Frankrijk is Alpe d'HuZes en BIG Challenge een deel van ons leven geworden. Op onze geheel eigen wijze willen wij een bijdrage leveren aan het initiatief dat Herman begon en aan Alpe d'HuZes. Met mijn camera leg ik vele beelden vast, die een mooie herinnering vormen en die het mogelijk maken aan anderen te vertellen wat Alpe d'HuZes en BIG Challenge is.

 

 

 

Alpe d'HuZes zegt:

"Opgeven is geen optie!"

"Het onmogelijke waar maken!"

"Alleen een dwaas blaast tegen de wind, maar met zijn allen veranderen we zijn richting."

Wat is Alpe d’HuZes?

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Maar Alpe d’HuZes is nog veel meer dan dat!

Alpe d’HuZes en zijn missie

Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Alpe d’HuZes en zijn onderzoeksfonds

Wij voelen een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van de kankerpatiënten en onze sponsoren. De opgehaalde sponsorgelden gaan direct naar KWF Kankerbestrijding en komen voor 100% ten goede aan de door KWF en Alpe d’HuZes benoemde doelen, in overeenstemming met de principes van Alpe d’HuZes: antistrijkstokbeleid en integriteit.

 

© Jannemieke Termeer